عنوان پروژه های کارشناسی1396-قیمت
حجم: 516 کیلوبایت
چکیده
امروزه استفاده از انواع سنسورها برای ثیت اعلایم حیاتی و بررسی سلامت جسمانی فرد در علم پزشکی حایز اهمیت می باشد . اعلایم حیاتی مانند ضریان قلب ، فشار خون ، فشار تنفسی و ... بعنوان اطلاعات خام در اختیار پزشکان قرار گرفته و با تحلیل آنها وضعیت جسمی فرد مشخص می شود .
در این پروژه قصد داریم سنسور ضربان قلب (Pulse Sensor) و سنسور فشار (MPXV5004G) را راه اندازی کنیم و اطلاعات ضربان قلب و فشار تنفسی را بروی ال سی دی گرافیکی نمایش دهیم .
مقدمه
هدف طراحی و ساخت دستگاه نمایش اعلایم حیاتی مانند سیگنال قلب و فشار تنفسی فرد بروی ال سی دی گرافیکی است .
دستگاه از یک سنسور ضربان قلب برای ثبت سیگنال های حیاتی قلب استفاده شده است که خروجی سنسور به صورت آنالوگ است و با نمونه برداری آن ، سیگنال قلب را می توان ثبت نمود .
دستگاه همچنان از یک سنسور فشار برای اندازه گیری فشار تنفسی استفاده شده است که خروجی آنالوگ بر اساس مقدار فشار بر حسب Kpa است .
دستگاه دارای مدار پاور سوئیچینگ برای تامین ولتاژ قطعات مدار است که توسط رگولاتور LM2576 ولتاژ تثبیت شده 5 ولت را تامین خواهد کرد .
برای مصرف توان پایین تر مدار از یک ترانزیستور برای درایو و روشن کردن سنسور ضربان قلب استفاده شده است که در موقع نمونه برداری سنسور را روشن و در موقع عادی سنسور خاموش باشد .
برای نمایش وجود سیگنال قلب و نبض از یک ال ای دی سبز رنگ بروی برد استفاده شده است که به محض دریافت نبض چشمک می زند .
برای ایجاد فرآیند فوق الگوریتم پیاده سازی شده به این گونه است که در ابتدا سیستم در حالت عادی (Standby) است و به محض فشردن کلید سنسور نبض روشن شده و فرآیند نمونه برداری با فرکانس 500Hz را شروع می کند و سیگنال های قلب را بروی ال سی دی گرافیکی نمایش می دهد .همچنین با زدن کلید دوم سنسور فشار روشن می شود و شروع به نمایش مقدار فشار بروی ال سی دی گرافیکی می کند .
دستگاه طراحی شده قابلیت نمایش اعلایم حیاتی ضربان قلب و فشار تنفس را دارد و به کمک میکروکنترلر AVR کنترل می شود .
طراحی دستگاه بدین گونه بوده است که در ابتدا تست های مربوط به راه اندازی میکروکنترلر AVR انجام گرفته شده است . سپس واحد ADC برای دریافت سیگنال آنالوگ سنسور و تایمر برای نمونه برداری آن راه اندازی شده است . سپس برای نمایش خروجی ال سی دی گرافیکی راه اندازی شده است .
طراحی سخت افزار دستگاه با استفاده از تمامی دیتاشیت های میکرو و سنسور قدم به قدم اجرا شده و در نهایت در قالب یک نقشه شماتیک ارائه گردیده است ، که با همراهی و کمک نسبت به طراحی مدار چاپی ، نمونه اولیه آن بصورت مدار چاپی یک رو ارائه شده است.
در طراحی الگوریتم سیستم ، با رسم فلوچارت اولیه نیاز کلی سیستم برآورد شده و بر اساس آن بصورت ماژول وار ، الگوریتم به زبان C پیاده سازی شده است. همچنین برای برنامه نویسی محیط کامپایلر CodeVision که سازگار با میکروکنترلرهای AVR است انتخاب شده است.
دستگاه از اجزای سخت افزاری زیر تشکیل شده است :
1- میکروکنترلر بعنوان کنترلر اصلی
2- مدار پاور سوئیچینگ
3- سنسور ضربان قلب (Pulse Sensor)
4- سنسور فشار (MPXV5004G)
5- ال سی دی گرافیکی
نرم افزار دستگاه به زبان C در محیط CodeVision توسط پروگرامر HATTEL نوشته شده است .
امروزه طراحی سیستم هایی برای افراد ناتوان برای ارتباط با دنیای خارج از اهمیت ویژه ای در پزشکی است . بطوریکه طراحی دستگاه هایی برای کمک افراد معلول توسط انواع سنسورها و سیستم های Embedded امکان پذیر است . سیستم هایی همچون تشخیص رنگ اشیاء و اعلام صوتی آن برای افراد نابینا را می توان نام برد .
مقدمه
هدف طراحی یک سیستم تشخیص رنگ اشیاء توسط سنسور و دوربین و اعلام صوتی آن برای افراد نابینا است . سیستم از سنسور رنگ و دوربین لپ تاپ برای تشخیص رنگ برنامه Lab View برای نمایش رنگ و اعلام صوتی آن استفاده شده است .
دستگاه از اجزای سخت افزاری و نرم افزاری زیر تشکیل شده است :
سخت افزار:
آداپتور 12 ولت 1 آمپری برای تامین برق
میکروکنترلر AVR سری Atmega64 بعنوان کنترلر اصلی
سنسور رنگ TCS3200
مبدل سریال به USB
نرم افزار :
به زبان C در محیط Code Vision توسط پروگرامر AVR
نرم افزار Lab View
چکیده
امروزه دستگاه های نمایش ساعت و تقویم در تمامی خانه ها و ادارات فراوان استفاده می شود بطوریکه به جز نمایش ساعت و تقویم بعنوان وسیله ای زینتی نیز مورد توجه همگان قرار گرفته است . نمایش ساعت با استفاده از ال سی دی های رنگی و گرافیکی نمایی بهتر به دستگاه می دهد .
در این پروژه قصد داریم نمایش ساعت و تقویم را بروی ال سی دی گرافیکی بصورت عقربه ای را انجام دهیم بطوریکه دستگاه قابلیت ثبت آلارم ساعت نیز داشته باشد .
مقدمه
هدف طراحی و ساخت دستگاه نمایش ساعت و تقویم و آلارم ساعت بروی ال سی دی گرافیکی بصورت عقربه ای است .
دستگاه از یک ال سی دی گرافیکی 128*64 برای نمایش عقربه ای ساعت و تقویم شمسی با فونت فارسی استفاده شده است .
دستگاه همچنین از آی سی ساعت DS1307 برای تقویم و ساعت استفاده شده است .
برای ارتباط کاربری با دستگاه از یک صفحه کلید 4*3 استفاده شده است که می توان منوهای مختلف برای تنظیم ساعت و تقویم و آلارم ساعت از آن استفاده نمود .
دستگاه برای زنگ آلارم از یک بازر 5 ولت که توسط یک ترانزیستور درایو می شود استفاده شده است .
دستگاه دارای مدار پاور سوئیچینگ برای تامین ولتاژ قطعات مدار است که توسط رگولاتور LM2576 ولتاژ تثبیت شده 5 ولت را تامین خواهد کرد .
برای ایجاد فرآیند فوق الگوریتم پیاده سازی شده به این گونه است که در ابتدا سیستم ساعت عقربه ای و تقویم شمسی به فونت فارسی را نمایش می دهد . برای تنظیم ساعت و تقویم با استفاده از صفحه کلید می توان وارد منوی تنظیمات شده و از آنجا تنظیمات لازم را انجام داد ، همچنین از همین منو برای تنظیم ساعت آلارم می توان استفاده کرد .
دستگاه طراحی شده قابلیت نمایش ساعت عقربه ای و تقویم شمسی به فونت را دارد و به کمک میکروکنترلر AVR کنترل می شود .
طراحی دستگاه بدین گونه بوده است که در ابتدا تست های مربوط به راه اندازی میکروکنترلر AVR انجام گرفته شده است . سپس واحد I2C برای ارتباط با آی سی ساعت راه اندازی شده است . سپس برای نمایش ال سی دی گرافیکی راه اندازی شده است .
طراحی سخت افزار دستگاه با استفاده از تمامی دیتاشیت های میکرو و آی سی ساعت و ال سی دی گرافیکی قدم به قدم اجرا شده و در نهایت در قالب یک نقشه شماتیک ارائه گردیده است ، که با همراهی و کمک نسبت به طراحی مدار چاپی ، نمونه اولیه آن بصورت مدار چاپی یک رو ارائه شده است.
در طراحی الگوریتم سیستم ، با رسم فلوچارت اولیه نیاز کلی سیستم برآورد شده و بر اساس آن بصورت ماژول وار ، الگوریتم به زبان C پیاده سازی شده است. همچنین برای برنامه نویسی محیط کامپایلر CodeVision که سازگار با میکروکنترلرهای AVR است انتخاب شده است.
دستگاه از اجزای سخت افزاری زیر تشکیل شده است :
1- میکروکنترلر بعنوان کنترلر اصلی
2- پاور سوئیچینگ
3- ال سی دی گرافیکی
4- صفحه کلید
5- آی سی ساعت DS1307
6- بازر
نرم افزار دستگاه به زبان C در محیط CodeVision توسط پروگرامر HATTEL نوشته شده است .